Arnold Schwarzenegger je morao promijeniti navike vježbanja nakon 70. rođendana

Arnold Schwarzenegger je morao promijeniti navike vježbanja nakon 70. rođendana
Foto: Instagram

ZABORAVITE mrtvo dizanje teških utega. Vježbe kakve izvodi Arnold Schwarzenegger danas su malo drugačije. 71-godišnja glumačka legenda morala je prilagoditi vježbe tijelu koje se počelo mijenjati.

''Ne mogu više raditi čučnjeve i slične teške vježbe za noge. Imam problema s koljenima, a moram ih paziti jer želim skijati'', izjavio je za Men's Health.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger)

Svatko tko ga prati na Instagramu zna da i dalje diže utege, zahvaljujući modernim spravama koje se danas mogu pronaći u teretani.

''Sprave kakve postoje danas su nevjerojatne, da su barem postojale prije. Osobe poput mene, koje su operirale rame, kuk i koljeno, mogu pronaći vježbe koje mogu raditi unatoč ozljedi. Više ne mogu izvoditi takozvano letenje s bučicama, ali mogu pronaći spravu na kojoj radim istu stvar, ali ne osjećam bol'', pojasnio je.

Schwarzenegger je početkom godine podvrgnut hitnoj operaciji srca nakon koje je postao ljubitelj vožnje bicikla.

''Kad putujem, koristim bicikl. Kad idem u trgovinu, također. Tako zapravo vježbam noge i vidim grad drugim očima'', kaže.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger)

I dalje konzumira proteinski prah i druge dodatke. Kaže da oni pomažu i osobama koje se žele baviti bodybuildingom, ali i onima koji se samo žele utegnuti.

''Moj sin Patrick vježba svaki dan, ali ne želi biti jako mišićav jer ima uloge u romantičnim komedijama. Na kraju, kada bude imao 30-35 godina, postat će veći i jači i snimati više akcijskih filmova. Ali volim ga gledati kako vježba i zanima se za to'', dodaje Schwarzenegger kojeg ćemo sljedeće godine ponovno vidjeti na filmskom platnu, u novom nastavku ''Terminatora''.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara