Dizač utega prvi u povijesti podigao 450 kilograma u nekoliko ponavljanja

Dizač utega prvi u povijesti podigao 450 kilograma u nekoliko ponavljanja
Foto: Instagram

POZNATI dizač utega i stručnjak za fitness Chris Duffin odlučio je da neće dopustiti nikome, pa ni pandemiji koronavirusa, da ga zaustavi u ostvarenju koje do sada nije pošlo za rukom niti jednom ljudskom biću. Duffin je uspio tri puta iz čučnja podići čak 450 kilograma, a čak četvorica asistenata pazila su da nešto slučajno ne krene po zlu. Ovaj uspjeh postigao je u teretani Kabuki Strength Lab u Clackamasu u Oregonu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chris Duffin (@mad_scientist_duffin) on

Nakon što je uspješno osigurao težinu, Duffin je briznuo u plač od sreće, a iako ovaj uspjeh nije službeno prijavljen, izgledno je da je s ovim pothvatom postao prvi čovjek u povijesti koji je istovremeno podigao 450 kilograma i mrtvim dizanjem i iz čučnja. Inicijalno je bilo zamišljeno da Duffin nove rekorde postavi na službenom natjecanju u San Diegu tijekom vikenda, no budući da je ono otkazano zbog koronavirusa, dizač je odlučio barem za sebe postaviti ovaj impozantni rekord za koji se pripremao više od četiri godine.

U objavi koju je uz video postavio na svojem Instagram profilu vidljivo je koliko emocija mu je prolazilo kroz glavu nakon ostvarenja cilja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chris Duffin (@mad_scientist_duffin) on

"450 kg x 3 čučnja danas. Unatoč svoj nesigurnosti u svijetu i u našim životima trenutačno, prije četiri godine zadao sam si jasan i definiran cilj. Nešto jedinstveno što može inspirirati ljude i pomoći prikupiti novce i podići svijest o ciljevima u koje vjerujem. Posljednjih godinu dana za mene je bila velika borba da izvedem ovaj pothvat, ali uspio sam", napisao je u dijelu svoje objave Duffin. I iako je svjestan da njegov rekord zbog trenutačne posebne situacije u svijetu nije služben, dizač utega ne skriva ponos na svoj uspjeh.

"Riječi ne mogu točno opisati koliko je priprema za ovaj pothvat bila mentalno, fizički i emotivno iscrpljujuća. No ono što mogu reći je koliko sam ponosan što sam uspio u ostvarenju cilja pod svojim uvjetima i rokovima. Da, nije službeno zabilježeno i neće biti zapisano u knjigama, ali nije me briga. Moj cilj je bio postati prva osoba koja je iz mrtvog dizanja uspjela podići 450 kilograma i nakon toga istu težinu podići u nekoliko ponavljanja i čučnja. Uspio sam u tome i nitko mi ne može oduzeti taj uspjeh. TOČKA", zaključio je svoju objavu Duffin, koji će se sad ipak malo odmoriti prije sljedećih ciljeva koje je odlučio postići.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara