Fitness bloger isprobao popularnu dijetu pa se razočarao: "Ovo je sr*nje"

Fitness bloger isprobao popularnu dijetu pa se razočarao: "Ovo je sr*nje"
Foto: Instagram

EKSTREMNA verzija povremenog posta, poznata kao prakticiranje jednog obroka dnevno (OMAD dijeta), izaziva brojne rasprave. Stručnjaci se slažu da je riječ o nezdravom i neodrživom načinu gubitka kilograma i da je nemoguće jednim obrokom unijeti sve potrebne hranjive sastojke.

Ova dijeta je verzija gladovanja koja, osim na kilograme, utječe i na promjene raspoloženja, gubitak mišićne mase, poremećaj razine hormona, a kod žena je moguć i poremećaj menstrualnog ciklusa.

Također, OMAD dijeta je poznata po svojim strogim pravilima. Osim što smijete pojesti samo jedan obrok dnevno, možete jesti isključivo u periodu od četiri sata koji odaberete, a vaše jelo ne bi trebalo biti veće od otprilike osam centimetara. Neki zagovornici ovog posta tvrde da možete jesti bilo što, dok drugi sugeriraju da i dalje konzumirate isključivo zdrave namirnice.

Unatoč svemu tome, ovaj način prehrane sve je popularniji, a fitness bloger Joe Delaney odlučio je provjeriti zašto je to tako pa je tijekom tjedan dana jeo samo jedan obrok dnevno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli JOE DELANEY (@shredbundy)

"Mislim da je to grozna ideja", rekao je na početku, ali se odvažio na ovo kratko istraživanje.

Činilo se kao da se jako dobro snašao. Jeo je jednom dnevno i tim obrokom unosio oko 2500 kalorija, ali ubrzo je shvatio da mu to nije dovoljno, a protiv večernjih napadaja gladi se bori odlaskom na spavanje. Kako je istaknuo, najveći nedostatak ovakve prehrane je to da ne jede raznoliko. No i zbog mnogih drugih stvari ne bi nikome preporučio ovakvu dijetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli JOE DELANEY (@shredbundy)

"Nije dobra", kaže i dodaje da ne može navesti niti jednu dobru stvar - nije osjetio veću koncentraciju ili mentalnu oštrinu, a iako se trudio da ne razmišlja o hrani, većinom je bio frustriran zbog toga što je bio gladan.

"Mislim da je ta dijeta sr*nje", zaključio je i dodao kako smatra da ova dijeta služi isključivo vježbanju samokontrole, ali i da postoje mnogi drugi, puno bolji načini za vježbanje toga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara