Jedan od tri vegetarijanca pojest će meso kad se napije, kaže istraživanje

Jedan od tri vegetarijanca pojest će meso kad se napije, kaže istraživanje
Foto: 123RF

NAKON višesatnog ispijanja alkoholnih pića, ne postoji ništa bolje od kasnonoćnog obroka. To je velik problem za vegetarijance koji su ograničeni na bezmesna jela. 

U sklopu istraživanja provedenog među 1789 vegetarijanaca, njih 37 posto priznalo je da dolaze u iskušenje da pojedu nešto mesno kad su pijani, a 34 posto kaže da to i učine svaki put. To znači da režim prehrane prekrši jedna od tri osobe.

Od onih koji odluče pojesti mesni obrok, 39 posto naručit će kebab, 34 posto izabire burger, 27 posto nešto sa slaninom, 19 posto prženu piletinu, a 14 posto kobasice.

Ipak, njih 69 posto svoj grijeh koji su počinili u 3 sata ujutro nisu nikome priznali. 

''Znam nekoliko vegetarijanaca koji ponekad imaju želju za mesom, ali čini se da postoje i oni koji ne mogu odoljeti kada su pijani. Mislim da je važno biti podrška takvim prijateljima i upozoriti ih da ne jedu meso jer će drugi dan požaliti'', kaže George Charles iz tvrtke koja je provela istraživanje.

Ranije istraživanje provedeno na Medicinskom fakultetu u Grazu otkrilo je da su vegetarijanci depresivniji od osoba koje jedu mesu i češće imaju problema s tjeskobom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara