Kojim vježbama možete najbolje razviti prsa

Kojim vježbama možete najbolje razviti prsa

Foto: 123rf

MIŠIĆI prsa spadaju u velike mišićne skupine te ih je prilično teško razviti. Vjerojatno prva vježba za prsa s kojom ste se susreli jest bench press, potisak šipkom s ravne ili kose klupe. Mnogima ta vježba ostaje kao glavna vježba za prsa, pa i većinu ostalih vježbi rade koristeći šipku ili sprave, međutim, kada bi birali najbolji rekvizit za razvoj prsa, zasigurno bi to bile bučice.

U većini slučajeva, kod bench pressa sa šipkom, osim mišića prsa, veliku ulogu u podizanju opterećenja imaju mišići ramena i tricepsi, pa tako prsa i nisu idealno i potpuno aktivirana. Kod vježbi s bučicama prsa preuzimaju puno veću ulogu u svladavanju opterećenja jer je opseg pokreta kojeg možemo raditi veći, te imamo mogućnost izvoditi adukciju ruku što više aktivira prsa.

Naravno, bench press i slične vježbe imaju svoju ulogu u treningu prsa, ali treba veliku pažnju dati vježbama s bučicama. Ovo su dvije osnovne vježbe bučicama za prsa koje svakako morate ubaciti u svoj trening, a mogu se izvoditi na ravnoj, kosoj ili kontra-kosoj klupi:

Potisak bučicamaRazvlačenje bučicama

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara