Kozmetički saloni nude besplatnu depilaciju da bi žene otišle na papa-test

Kozmetički saloni nude besplatnu depilaciju da bi žene otišle na papa-test
Foto: 123RF

DVA kozmetička salona u Velikoj Britaniji ponudila su besplatne depilacije ženama koje trebaju samopouzdanje uoči odlaska na redoviti godišnji ginekološki pregled, odnosno papa-test. 

Vlasnice salona na to su se odlučile nakon što su čule poražavajuće rezultate istraživanja koje je provela Zaklada za rak grlića maternice, a prema kojem čak 31 posto žena kaže da ne bi izbjegavale ovu važnu pretragu da su imale uređenu intimnu zonu.

34-godišnja vlasnica jednog od salona, Katie Pickett, u posljednjih je nekoliko godina ostala bez nekoliko prijateljica koje su izgubile život boreći se s opakom bolešću.

“Rak grlića maternice je tabu tema jer je za pregled potrebno izložiti intimne dijelove tijela, ali moramo osvijestiti žene koliko je taj pregled važan. Imamo dobre povratne informacije, žene nam zahvaljuju i kažu da sada imaju više samopouzdanja i da će se lakše odvažiti na pregled”, izjavila je Pickett.

U prvih nekoliko dana ove akcije, šest žena je nakon obavljene depilacije u njenom salonu zakazalo i termin za papa-test kojim se rak grlića maternice može otkriti u ranoj fazi.

Christina White vlasnica je drugog salona koji provodi sličnu akciju. Svim klijenticama koje pokažu dokaz da su se naručile za papa-test, poklanja tretman depilacije vrijedan 18 funti.

“Znam da u nama ženama takav pregled može probuditi sram, ali to je ništa u odnosu na ono što se može dogoditi ako ne vrijeme ne otkrijete bolest. Ako prevladate sram i odvažite se na depilaciju bikini zone, onda možete otići korak dalje i zakazati termin za pregled kod ginekologa”, poručila je White.

Koliko je važno potaknuti žene u Velikoj Britaniji na obavljanje papa-testa pokazuje podatak prema kojem dvije žene svakoga dana umiru od raka grlića maternice, a jedna od četiri se ne podvrgava redovitim pregledima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara