Objava na Facebook stranici teretane razbjesnila javnost zbog posramljivanja ženskog tijela

Objava na Facebook stranici teretane razbjesnila javnost zbog posramljivanja ženskog tijela
Foto: 123RF

JEDNA teretana našla se na udaru komentara nakon što su objavom dramatične transformacije svoje klijentice posramili mnoge druge žene.

“Da pogodimo, žene… Osjećate se neprikladno, neprivlačno i bezvrijedno?”, napisali su.

Naime, objavom fotografije svoje klijentice Dane koja je uspjela smršavjeti za četiri konfekcijska broja, cilj im je bio doći do novih klijenata pa su objavili "motivacijski" tekst.

“Tako se osjećate posebno kad stojite gole ispred ogledala”, napisali su dalje u tekst.

“Neugodno vam je i sramite se skinuti pred partnerom… Bolesni ste i umorni od biranja odjeće koja će skriti salo i želite se osjećati udobno u vlastitoj koži. No, postoji problem. Strah vas je upisati se u teretanu jer ste previše sramite i brinete zbog osuda drugih, a najveći problem je što ste previše nervozne da biste to priznale.”

Kontekst i direktno obraćanje nisu naišli na razumijevanje velikog broja korisnika Facebooka koji su im uzvratili komentarima.

“Drago mi je što ste svoju kulturu pokazali ovom objavom. Sada znam gdje ne ići. Teretana definitivno nije mjesto na koje dolazite postati fit, a pritom vas netko posramljuje i osuđuje te stavlja u kategoriju nesretnih ljudi samo zato što niste fit”, napisala je jedna osoba.

“Hej! Pokušao sam naći najnegativniji primjer marketinga u Australiji. Čestitam, ekipa”, dodao je drugi.

“Odvratno”, “Užasno” i slično komentirali su mnogi drugi, no nisu svi mišljenja da je ovo primjer lošeg oglašavanja.

“Ova objava iskreno opisuje kako se mnoge žene danas osjećaju. Ako vam je u redu biti krupniji, to je super, ali puno je žena, uključujući i mene, koje se osjećamo bezvrijedno jer smo punašnije.”

Ubrzo se oglasio i vlasnik ove australske teretane Aaron Cartwright rekavši kako razumije da su neke riječi možda uvrijedile neke ljude.

“Bok svima, hvala na komentarima, cijenimo sve povratne informacije, bile dobre ili loše. U svakom slučaju, jedina stvar koju bismo promijenili je to što smo trebali napisati: ‘Neke žene se osjećaju…’, umjesto sve”, napisao je Cartwright.

“Nećemo se ispričati, svi koji su ovo pročitali bez predrasuda shvaćaju da smo rekli istinu o tome kako se neke žene osjećaju. Rezultat ove objave su danas upisane četiri nove članice, od čega su dvije priznale da se točno tako osjećaju te kažu kako su već danas sto puta bolje i zahvaljuju nam jer smo ih ohrabrili da počnu brinuti o sebi.”

Cartwright je dodao i kako su pojmovi poput "bezvrijedan" korišteni jer su ih koristili njihovi članovi koji su danas u formi, a kasnije su tekst uredili na način da se ne obraćaju svim ženama, već samo nekima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara