Ove biste namirnice uvijek trebali imati u frižideru

Ove biste namirnice uvijek trebali imati u frižideru

Foto: 123RF

S NJIMA možete pripremiti razne zdrave obroke i međuobroke.

Bobičasto voće

Osim što je ukusno, bobičasto voće je vrlo bogato antioksidansima i vlaknima, a može se jesti na doista šarolike načine - u jogurtu, sa žitaricama, u smoothieju ili voćnoj salati.

Jogurt

Probiotici su jedan od najboljih načina za održavanje kože, probave i imunološkog sustava. No uvijek birajte obične jogurte, a ne one voćne koji su prepuni šećera. Uvijek je zdravija opcija u obični jogurt dodati malo svježeg voća, a to je jednostavan i zdrav međuobrok koji možete pojesti bilo gdje.

Jaja

Bogata proteinima, jaja su čest izbor profesionalnih, ali i rekreativnih sportaša, a osim toga su jeftina i mogu se pripremiti na bezbroj načina. Ideja za brzi i zdravi obrok: omlet s povrćem, salata s piletinom i jajima, skuhana jaja u sendviču itd.

Hummus

Hummus nazivaju najzdravijim namazom na svijetu, a jednostavan je i za pripremiti. Internet vrvi raznim receptima pa nećete imati problema s pronalaženjem onog koji će vam se činiti najukusniji.

Jabuke

Osim što su bogate vlaknima i antioksidansima, jabuke vam pomažu i da obuzdate želju za slatkim. Uz malo maslaca od kikirikija, one će biti idealan i zdrav recept.

Citrusi

Ako volite sokove, pripremajte one domaće od citrusa, čime u organizam unosite manje šećera, ali i puno vitamina C.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara