Ovu namirnicu sigurno nikada niste ni probali staviti u smoothie, pa probajte sada

Ovu namirnicu sigurno nikada niste ni probali staviti u smoothie, pa probajte sada

Foto: Instagram 

GOTOVO da nema okusa, nema čak ni mnogo kalorija, a opet - tako će vam dobro doći u smoothieju, posebno ako s tom namirnicom baš i niste na "ti". Pričamo naime o - karfiolu - namirnici koja se zaista ne spominje kada su smoothieji u pitanju. Ali, zašto ne? Posebno zato što je karfiol zaista toliko zdrav i svatko bi trebao znatno povećati njegovu konzumaciju.  

1. Zato što je prepun antioksidansa - čak je i dokazano da prilično smanjuje rizik od pojave raka želudca  

2. Niskokaloričan, bez šećera. Dovoljna doza karfiola u smoothieju dat će vam dosta nutritivnih svojstava, zgusnut će smoothie, a neće vam dati ništa skrivenih šećera, a au kombinaciji s bananom i sam će postati sladak. 

3. Zaista nema okusa pa će baš kao i grah u smoothieju - koji mu neće promijeniti okus, ali će vam pružiti dodatnu količinu vlakana i proteina, tako slično djeluje i karfiol. Zato smoothie možete napraviti tako da vam baš karfiol bude glavni sastojaka, bez brige da vam okus neće biti fin jer će on gotovo odmah poprimiti okus čega god što ste miksali s njim - kokos, bobičasto voće, već spomenute banane, cimet, drugo voće i povrće. 

 4. Jednostavan i ne preskup - od jedne glavice karfiola komotno možete složiti četiri smoothieja, i to od sirovog "cvijeta" ili tek jako lagano prokuhanog da ona i dalje ostane tvrđa te zadrži dovoljno svojih zdravih enzima. 

 5. Pun je i omega 3 masnih kiselina pa će vam ovakav obrok automatski podići dobro raspoloženje. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara