Sve što trebate znati o zabavnim bokwa treninzima

Sve što trebate znati o zabavnim bokwa treninzima

Foto: Instagram

MNOGI biraju vrste treninga prema količini zabave koju on pruža pa ako tražite visoku razinu zabave, probajte bokwu.

Bokwa je intenzivan kardio trening sličan zumbi, ali je specifičan jer kombinira elemente kickboxinga, afričkog plesa i drugih plesnih pokreta, a što je najvažnije - uopće ne morate biti nadareni za ples da biste uživali.

Treninzi su jednostavni od prvog koraka i uopće ne zahtijevaju učenje komplicirane koreografije niti su za njega potrebna predznanja i specifične vještine. Važno je imati dobru volju i znati kako se pišu slova. Tako je - slova.

Naime, iako je bokwa slična zumbi po načinu vježbanja i intenzitetu, zumba se oslanja na plesne pokrete specifične za latino plesove poput salse, sambe, reggaetona, dok se kod bokwe plesni pokreti baziraju na ispisivanju slova abecede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po tome je već postala znakovita, a upravo je i to jedan od razloga rastuće potražnje za njom. Bez koreografije, bez pravih plesnih pokreta, a obećava tako puno za zdravlje i liniju.Kao svaka kardio vježba, a zapamtite da je zumba primjerice jedna od najučinkovitijih kardio treninga kad pričamo o količini kalorija koje pomaže sagorjeti, i s bokwom ćete jako dobro potaknuti svoj metabolizam te ojačati mišiće. I pritom se jako dobro zabavljati.

>>Koliko kalorija troši običan Zumba trening?<<

Predstavljamo vam stoga početne pokrete i nekoliko dodatnih videa s ciljem da se upoznate i eventualno zaljubite u ovakvu vrstu treninga.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara