Trenerica pojasnila kako zauvijek spriječiti jo-jo efekt

Trenerica pojasnila kako zauvijek spriječiti jo-jo efekt
Foto: 123RF

VJEROJATNO vam je poznato da je lakše izgubiti kilograme nego održavati težinu. Iako to nije tako u svim slučajevima, većina ljudi nakon što se riješi kilograma vrlo brzo ih i vrati pa to postaje začarani krug.

Jo-jo efekt dijete prilično je frustrirajući, a dugoročno je i štetan za tijelo i metabolizam. Srećom, trenerica Sohee Lee jednom objavom je pojasnila da ga je moguće izbjeći.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sohee Lee (@soheefit)

Umjesto da se fokusirate na brojku na vagi, njena preporuka je usredotočiti se na održivo ponašanje. Ako ste nestrpljivi i tražite kratkoročne rezultate, veselite se malim uspjesima i uživajte u procesu mršavljenja.

“Mnogi problemi se javljaju zbog pogrešne strategije. Ako ste nestrpljivi i fokusirani samo na krajnji cilj, niste prihvatili da je mršavljenje i održavanje težine dugotrajan proces i posegnut ćete za ekstremnim metodama”, upozorila je Lee.

Za dugoročno održiv rezultat morate prihvatiti da krećete na putovanje koje će trajati cijeli život. Ako idete korak po korak, radite na zdravom životnom stilu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara