Trenerica slavnih otkrila najučinkovitiju vježbu za savršeno oblikovana prsa

Trenerica slavnih otkrila najučinkovitiju vježbu za savršeno oblikovana prsa
Foto: 123RF

AKO vam je želja sljedećeg ljeta prošetati plažom sa savršeno oblikovanim prsima, sada je pravo vrijeme da počnete na tome raditi.

Trenerica slavnih Nadya Fairweather preporučuje jednostavnu vježbu za koju će vam trebati manja lopta ili lakši uteg.

''Lezite na pod, savijte noge u koljenima i stisnite core. Podignite ruke u zrak, ispružite ih ispred lica i u lijevu ruku stavite loptu ili uteg. Udahnite i lijevu ruku spuštajte sve dok laktom ne dotaknete pod. Vratite ruku u početnu poziciju pa napravite isti pokret desnom. U jednoj minuti napravite što je više moguće ponavljanja. Napravite pet setova s po 30 sekundi odmora između svakog'', pojasnila je Fairweather.

Koža na prsima je jako tanka i na njoj se mogu vrlo rano vidjeti znakovi starenja. U tome može pomoći prehrana, kaže nutricionistica Shona Wilkinson.

''Losos sadrži omega-3 masne kiseline. Jedite ga uz tamno, lisnato povrće'', savjetuje Wilkinson i dodaje da je dobra i govedina jer ima aminokiselina koje ubrzavaju regeneraciju stanica kože i kolagena. Također se mora jesti uz povrće, odnosno namirnice bogate vlaknima.

''Lubenica sadrži likopen koji štiti kožu od oštećenja koja uzrokuje sunce, a čijim zrakama su prsa posebno izložena'', ističe nutricionistica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara