Trening savjet: Mali trik za velika leđa i biceps

Trening savjet: Mali trik za velika leđa i biceps

Foto: Shutterstock

ŽELIMO li vježbanjem ostvariti rezultate te povećati i ojačati mišiće, moramo konstantno povećavati i postavljati nove izazove na treningu. Upravo zato valja uvijek biti u potrazi za nekom novom vježbom ili varijacijom iste, te isprobati sve trikove koji nam u tome mogu pomoći.

To posebice vrijedi za velike mišićne skupine kao što su leđni mišići kojih ima jako puno. Za razvoj snažnih i mišičavih leđa potrebno je raditi razne vježbe veslanja, jer je upravo to jedna od glavnih uloga mišića leđa- povlačenje. Veslanje u pretklonu i horizontalno veslanje na sajli jedne su od najboljih vježbi za leđa koje bi uvijek trebale biti dio vašeg treninga, a osim za leđne mišiće sve vježbe veslanja zaslužne su i za razvoj jakih i velikih bicepsa.

Iako ste vježbe veslanja radili koristeći nathvat, trik je u tome da počnete koristiti pothvat- uhvatite šipku tako da je dlan okrenut prema gore. Takvim hvatom više će se angažirati leđni mišići, ali isto tako i biceps te je bolja stabilnost pri vježbanju u pretklonu. Veliki broj vježbi za leđa možete raditi pothvatom, a najbolje je to primijeniti na klasičnom veslanju u pretklonu bučicama ili šipkom. Isprobaj ovaj mali trik i snažno aktiviraj leđa i bicepse. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Evo kako raditi veslanje u pretklonu s obrnutim hvatom:

- uhvatite šipku ili bučice tako da dlanovi gledaju prema gore negdje u širini ramena

- postavite se u pretklon tako da stražnjicu i kukove gurnete prema iza, blago savijete koljena, te pri tom leđa moraju ostati u neutralnom položaju

- stabilizirajte cijelo tijelo te povlačite šipku dok vam nadlaktica ne dođe u ravninu s torzom 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara