U 49. se osjeća mlađe nego s 20 zahvaljujući bodybuildingu

U 49. se osjeća mlađe nego s 20 zahvaljujući bodybuildingu
Foto: Instagram

BAKA dvoje unučadi Lola Nez u četrdesetima je počela dizati utege i vrlo brzo otkrila ljubav prema bodybuildingu. Danas ima 48 godina, a osjeća se, kaže, mlađe nego u dvadesetima.

Nez je oduvijek stremila zdravom i fit životu, ali nikako nije mogla izgraditi tijelo o kakvom je sanjala, bez obzira na to koliko je trenirala i što je jela. Iako se nije mučila s viškom kilograma, sanjala je o mišićima.

Kad joj je 2014. dijagnosticirana gastroezofagealna refluksna bolest (GERB), počela je voditi ozbiljniju brigu o vlastitom zdravlju. Svakodnevno ju je mučio bol pa je počela istraživati putem interneta kako bi si mogla olakšati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli LoLa ‘Nez (@lola_nez11)

Naišla je na profesionalnog bodybuildera Roda Ketchensa s kojim je zakazala susret. Pomogao joj je da stvori rutinu treniranja utezima uz elemente kardija. U roku od četiri godine osvojila je prva mjesta na šest natjecanja iz bodybuildinga u kojima je sudjelovala.

"Odmah sam se zaljubila u trening. Počela sam učiti o nutricionizmu i kako ispravno hraniti tijelo. Nakon tri mjeseca sam uočila znakove promjene na tijelu. GERB se povlačio i bila sam presretna", otkrila je Nez za Daily Mail.

Iako je dobila tri kilograma, uvjerava da je riječ isključivo o mišićnoj masi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli LoLa ‘Nez (@lola_nez11)

"Danas čak ponekad kupujem odjeću na dječjem odjelu. Tijelo mi se potpuno promijenilo. Imam i nevjerojatnu količinu energije. Ne sjećam se kad sam posljednji put bila bolesna i mogu slijediti svoje dvoje unučadi u stopu", kaže.

Na Instagramu je slijede tisuće ljudi, a većinom dobiva pozitivne komentare na račun svog izgleda.

"Nevjerojatno je da mi pristupaju ljudi od 18 i od 80. Neki ponekad prekorače granicu ili mi kažu nešto negativno poput: 'Izgledaš kao muškarac.' Ali to je doista rijetkost", prepričava.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli LoLa ‘Nez (@lola_nez11)

Drugima savjetuje da pronađu ispravnu motivaciju jer jedino to smatra dugoročno održivim.

"Kad ne mislite o izgledu, nego vas motivira bolest, olakšavanje bola ili popravljanje zdravstvene slike, gledate sve iz drugačije perspektive i lakše postižete cilj", pojasnila je Nez.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara