Uz ove vježbe vaša stražnjica će biti tako čvrsta da će vam i Brazilke zavidjeti

Uz ove vježbe vaša stražnjica će biti tako čvrsta da će vam i Brazilke zavidjeti
Foto: Instagram

OBLIKOVATI stražnjicu nije baš najlakši zadatak, a, nažalost, ne postoji ni čarobni napitak koji će vam u tome pomoći. Štoviše, ni uporno praćenje Instagram profila planetarno popularnih fitness instruktorica ili pak Kim Kardashian neće dati željene rezultate. 

Ako želite zaobljenu i čvrstu stražnjicu, morat ćete se oznojiti, a u svoj plan vježbanja uvrstite i tri vježbe koje su na glasu kao najbolje za stražnjicu na kojoj će vam svi pozavidjeti. Štoviše, one će učvrstiti i vaša bedra te listove, što ne čudi jer toniranje stražnjice podrazumijeva aktivaciju nekoliko različitih grupa mišića.

Evo vježbi:

Sjedenje uza zid

Riječ je o najosnovnijem obliku čučnja. Naslonite se leđima i glavom na zid. Noge trebaju biti u širini ramena, a ruke sa strane. Spustite tijelo u čučanj, sve dok vam bedra ne budu paralelna s podom te se u tom položaju zadržite 30 sekundi.

Čučanj

Na vašu žalost, ništa bez čučnjeva.

Postavite noge u širini ramena, a ruke sa strane. Polako savijajte koljena i gurajte kukove natrag, dok se tijelo spušta koliko god možete ili dok vam bedra ne budu paralelna s podom. Nemojte dizati pete od poda. Ostanite u ovom položaju 5 do 10 sekundi pa gurnite svoju težinu natrag i vratite se u početni položaj. Prsa trebaju biti uspravna, a leđa se samo blago savijaju.

Most na leđima

Lezite na leđa na prostirci i savijte koljena, a između koljena stavite smotani ručnik. Podignite guzu i pobrinite se da linija od koljena do ramena bude potpuno ravna. Zadržite se u ovom položaju što duže, a kada vidite da više ne možete, opustite se.

Svaku od ovih vježbi ponovite 10 puta u tri seta. Prvi rezultati trebali bi biti vidljivi već nakon četiri tjedna vježbanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara