Vježbanje na poslu: 10 načina kako da postanete fit za radnim stolom

Vježbanje na poslu: 10 načina kako da postanete fit za radnim stolom
Foto: 123RF

AKO niste u skupini ljudi koji bez problema ustanu u 6 sati ujutro, odrade jutarnju tjelovježbu kod kuće, zatim poslovne obaveze, a onda trče u teretanu kako bi potrošili ono malo energije što im je ostalo prije spavanja, čitajte dalje. Naime, za vas je stvoreno uredsko vježbanje koje možete odraditi tijekom pauze za ručak.

Fitness trenerica Vicki Anstey je za Glamour podijelila čak 10 najboljih alternativnih načina vježbanja ako baš nikako nemate vremena (ili volje) za posjete teretani.

1. Tijekom stanke za ručak prošetajte otprilike kilometar i pol. Da, možda zvuči puno ali ustvari to i nije neka naročita kilometraža. Na povratku u ured pokupite sendvič koji možete pojesti bez imalo grižnje savjesti.

2. Ako nemate vremena za napuštanje ureda čak ni tijekom pauze, odradite brzinsku seriju vježbi poznatih kao sjedenje uz zid. Ovu vježbu možete izvoditi bilo gdje, a potreban vam je samo zid kao potpora leđima. Postoje dvije opcije, prva je samo sjedenje uz zid što je vježba izdržljivosti. Dok druga nalikuje klasičnim čučnjevima, ali tijekom izvođenja ove vježbe leđa ne odvajate od zida.

3. Tijekom onih dana kada nemate vremena ni za pauzu te tijekom nje ustvari obavljate službene pozive, mogli biste raditi plank. Tako je, dobro ste pročitali. Nakon što svi napuste ured uzmite telefon, stavite poziv na razglas i tijekom razgovora odradite plank. Vaši trbušni mišići će vam biti zahvalni.

4. Koristite stube. Jednostavno je, zaboravite da postoji dizalo.

5. U torbi uvijek imajte spremnu elastičnu traku. Iskoristite je kako biste u uredu odradili čučnjeve s opterećenjem, odnosno trakom.

6. Odaberite lokaciju do koje ćete tijekom pauze otrčati, a potom se šetajući se vratiti do ureda. 

7. Idite na posao biciklom, a ako je vaš ured poprilično blizu pronađite dužu rutu te se pobrinite da se dnevno biciklom vozite barem 45 minuta.

8. Ako imate tu sreću da najbolja prijateljica ili prijatelj radi s vama iskoristite njihovu prisutnost i nagovorite ih na vježbanje u paru. Ako ništa drugo, bit ćete atrakcija u uredu.

9. Rastegnite se kada god uhvatite priliku. 

10. Uključite bilo kakav oblik vježbanja u svoj svakodnevni radni dan. Umjesto na klasičnoj stolici sjedite na pilates lopti kako bi poboljšali držanje i ravnotežu, dok podižete papire koji su vam pali na pod odradite nekoliko čučnjeva... Prilike za vježbanje nalaze se svuda oko vas.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara