Vježbate i pravilno jedete no rezultata nema? Evo i zašto

Vježbate i pravilno jedete no rezultata nema? Evo i zašto

Foto: 123RF

TRI odgovora dali su fitness stručnjaci, a velika je vjerojatnost da ćete se pronaći u barem jednom.
 
1. Previše slušate savjete okoline
 
To su svi oni samoprozvani stručnjaci iz teretane i šire koji misle da su popili svu pamet svijeta pa vam djele razno razne savjete oko toga kako biste se trebali ponašati. Takvi ljudi možda su za sebe pronašli odličan i učinkovit put do transformacije no to nipošto ne znači da će on odgovarati i vama. Zato zaboravite njihove, savjete prijatelja ili interneta te poslušajte ljude kojima je to posao.
 
2. Nemate nikakav plan
 
Da li želite uži struk, pločice na trbuhu, utegnutu stražnjicu, smršavjeti ili udebljati se? Prije nego počnete s bilo kakvom fizičkom aktivnošću, postavite si cilj kojem ćete težiti prvo do nekog određenog datuma koji će vam biti odlična motivacija u početku, a zatim i kasnije. Zatim isplanirajte kako ga postići, bez toga ništa.
 
3. Bojite se izazvati svoje tijelo
 
Baš nitko ne kaže da se trebate iscrpljivati do krajnjih granica ili dizati tonu utega. Dapače, obavezni ste osluškivati potrebe i granice svoga tijela. No ne smijete ni stalno izvoditi iste vježbe s istim opterećenjima, jer s vremenom će vaš napredak jednostavno stati. Rutina je jedna od najvećih grešaka rekreativnih sportaša pa zaboravite na rečenicu "ja to ne mogu". Možete, možda ne odmah, ali moći ćete.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara