Za čvrst i ravan trbuh potrebno vam je svega deset minuta

Za čvrst i ravan trbuh potrebno vam je svega deset minuta
Foto: 123RF

LJETO samo što nije, a to u fitness svijetu znači samo jedno, vremena je za isklesane trbušne mišiće sve manje! No, ne brinite, jer s ovim desetominutnim treningom fitness trenerice Tamare Pridgett sve još stignete. 

"Ovo vježbanje neće dugo trajati, a sigurno ćete osjetiti da se vaš trup oznojio već nakon prvog kruga", rekla je Pridgett.

Bird Dog - deset ponavljanja

Ova vježba je puno jednostavnija od planka, no nije lagana ako je pravilno izvodite. Stanite u klečeći položaj i podignite lijevu ruku i desnu nogu. Vrat je u ravnini kralježnice, pogled usmjeren u pod, ramena daleko od ušiju, trbušni mišići aktivirani, kukovi u ravnini s podom, stražnjica stisnuta. Ostanite u tom položaju desetak sekundi, pa promijenite ruku i nogu.  

Plank - 12 ponavljanja

Važno je pravilno izvoditi plank i pritom paziti na donji dio leđa koji može biti pod pritiskom ukoliko pogrešno radimo plank. Također je vrlo bitno držati plank onoliko koliko možemo, odnosno dok osjećamo da smo stabilni. Čim trbuh počne propadati, spuštamo se na pod. Treba naglasiti da u ovoj vježbi moramo disati, polako i duboko. 

Seated knee tuck - deset ponavljanja

Sjedite na pod ili prostirku. Oslonite se na ruke. Noge ispružite i leđa ispravite. Savijte noge u koljenima i privucite ih do brade. Zadržite par udaha i izdaha. Zatim ispružite noge bez dodirivanja prostirke ili poda. 

Side plank - deset ponavljanja

Dok ležite na lijevoj strani, postavite lakat direktno ispod ramena. Držite noge ravno. Stavite desnu ruku na desni kuk, i dalje držite noge ravno. Napnite trbušne mišiće i podignite kuk s poda dok ne formirate pravi kut svojim tijelom, balansirajte svojim podlakticama i nogama. Ostanite u tom položaju 30-45 sekundi. Promijenite stranu i ponovite vježbu.

"Svaku vježbu ponovite onoliko koliko je navedeno s 30 sekundi odmora nakon svakog završenog kruga. Napravite ukupno četiri kruga", savjetuje trenerica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara