Zahvaljujući ovoj vrsti prehrane mogli biste smršaviti i smanjiti salo na trbuhu

Zahvaljujući ovoj vrsti prehrane mogli biste smršaviti i smanjiti salo na trbuhu
Foto: Instagram

BEZ obzira na to zbog kojih ste se razloga odlučili na veganstvo, ono vam može pomoći pri mršavljenju, tvrde stručnjaci. Naravno, ako svoju prehranu pametno isplanirate.

"Prehrana bez mesa obično je prehrana s vrlo malom količinom zasićenih masti, što može biti korisno za zdravlje vašeg srca", rekla je Rebekah Blakely, nutricionistica iz New Jerseyja.

"Veganska prehrana bogata je vlaknima jer većinom sadrži voće, povrće, orašaste plodove, sjemenke, mahunarke i žitarice. Vlakna vas mogu zasititi, smanjiti šećer u krvi i održati vaše srce i probavni sustav zdravijima", istaknula je Blakely.

Zbog svega toga stručnjaci smatraju da je lakše izgubiti i neželjene kilograme, uključujući i tvrdokorne masne naslage na trbuhu. 

"Istraživanja su pokazala da ljudi koji jedu meso imaju veći indeks tjelesne mase (BMI). Ako ste svoju prehranu odlučili bazirati na namirnicama bogatima hranjivim tvarima, odnosno cjelovitom voću i povrću, dobar je to način da ostanete fit, ali morate paziti na sve makro i mikronutrijente koji su nužni kako bi vaše tijelo ostalo zdravo", rekla je Lindsey Toth, viša dijetetičarka za Swanson Health.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella (@fcwithbells) on

"Ako niste oprezni, mogli biste imati problema s nedostatkom ključnih tvari poput željeza, vitamina B12, cinka, kalcija i omega-3 masnih kiselina. Sve to možete nadoknaditi prehranom, osim vitamina B12", dodala je.

Vegani također, ističu stručnjaci, moraju pripaziti na dovoljan unos proteina, ali i na unos ugljikohidrata. To je važno pogotovo ako želite izgubiti masne naslage na trbuhu, smatraju stručnjaci.

"No ako još uvijek niste spremni odreći se mesa, smanjite konzumaciju prerađene hrane i povećajte konzumaciju povrća i već ćete napraviti puno za svoje zdravlje, ali i liniju. Također, možete pokušati smanjiti i potrošnju mesa na nekoliko puta tjedno", savjetovala je Toth.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara