10 recepata s bučom za sve koji ne mogu bez ovog narančastog mesnatog ploda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U HRVATSKOM jeziku postoje različiti nazivi za tikvu, tikvicu, buču, buću i bundevu, ali ono što je sigurno jest da ove srodne biljke predstavljaju voljeni sastojak mnogih jela diljem svijeta. Buča je vrlo često korištena, kako u slanim tako i u slatkim jelima.
Zbog svog odličnog okusa i hranjive vrijednosti buča se koristi u jelima poput juha, pita, umaka, variva i pečenja. Izvrsna je sirova, kuhana, pečena ili pržena, a uz to je i niskokalorična namirnica koja obiluje vlaknima, vitaminima i mineralima. Upravo zato smo za vas pripremili 10 ukusnih recepata s bučom kao glavnim sastojkom.
Začinjena juha od bundeve sa slaninom i prženim slanutkom
Punjena tikva
Tjestenina u umaku od bundeve
Curry od bundeve
Zapečena tjestenina s tunjevinom i bundevom
Kremasti rižoto od bundeve
Hummus s bundevom
Mramorni kolač s bundevom
Zagorska bučnica
Pita od bundeve
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Pročitajte još
Učitavanje komentara