Jesu vam dosadili ćevapi s roštilja? Ovi mesni uštipci omotani slaninom su top
NA PRAZNIK rada neki jedu grah, dok drugi roštiljaju. Najčešće su to ćevapi i kobasice, a ako vam je dosadilo ove godine opet jesti isto, imamo za vas jedan fora recept. Radi se o mesnim uštipcima koji su omotani slaninom. Recept je OVDJE.
Možete koristiti mljevenu junetinu ili miješano mljeveno meso, kako vam je draže. Ako volite da je hrana s roštilja malo spicy, onda dodajte malo ljute mljevene paprike ili čilija. Količinu, naravno, prilagodite svom ukusu, ali imajte na umu i želje ostalih koji možda nisu oduševljeni ljutom hranom. Najbolje je da odvojite smjesu mesa na pola pa ljute dodatke stavite u jednu polovicu.
Slanina će dati poseban okus
Slanina kojom ćete omotati mesne uštipke može biti klasična prosušena, ali i dimljeni hamburger. Čvrsto omotajte uštipke jer će se tijekom pečenja mljeveno meso malo smanjiti, baš kao i kad pečete ćevape ili faširance.
Možete slaninu i pričvrstiti čačkalicama pa ste sigurni da vam se neće odmotati na roštilju. Nemojte predugo peći uštipke da ih ne presušite, a najbolje je da ih jedete uz slasne lepinje, svježi domaći kruh i ajvar ili neku salatu. Nama je jedna od dražih ova od krastavaca s kiselim vrhnjem jer totalno ublaži ljutinu mesa i baš osvježava, OVDJE je recept.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati