Malo su moderne ove, malo one, ali na kraju se uvijek vratimo bakinim krafnama

NAŠA čitateljica Vanja Vukadinović ima recept za krafne svoje bake koji se svidio mnogima. Naći ćete ga u nastavku zajedno s važnim savjetima.
Bakine krafne by Vanja
"Postoje jela i slastice koje nas svojim mirisom i okusom vraćaju u bezbrižne dane djetinjstva. Jedno od tih jela su i krafne koje me uvijek podsjete na djetinjstvo. Onaj opojni miris slatkog tijesta i čekanje da budu gotove, a ne možeš dočekati da zagrizeš u vruću krafnu iako znaš da ćeš se opeći na vrelo punjenje", napisala je.
Recept možete pronaći na ovom linku, a važne savjete u nastavku.
1. Kad zamijesite tijesto, trebate ga dobro istući drvenom kuhačom tako da se odvaja od posude. Ostavite ga pokriveno da se diže, ali pazite da ne bude propuh u prostoriji.
2. Razvaljajte tijesto na 1 cm debljine i čašom režite krugove (ovo nisu one koje se oblikuju u kuglice pa prže). Na svaki krug stavite žličicu pekmeza (ili čokoladnog namaza), pokrijte drugim krugom te režite malo manjom čašom da se spoje ili zatvorite prstima. Naravno, možete pržiti i jedan po jedan krug, ali onda ostavite tijesto prije izrezivanja malo deblje.
3. Pržite ih tako da gornja strana (nakon dizanja) ide prva u ulje i tada se prže poklopljene. Kada ih okrenete, prže se bez poklopca.
4. Prže se par minuta sa svake strane. Pripazite da dobiju zlatnožutu boju, a ulje ne smije biti prevruće jer će inače izgorjeti izvana, a iznutra ostati sirove.
