Medovik - komplicirana slastica koja vrijedi svake sekunde provedene u kuhinji

MEDOVIK je popularna ruska višeslojna medena torta koja se sastoji od kora prožetih medom, gotovo poput biskvita, obloženih tankim slojevima kreme.
Iako postoje brojne varijante kolača, krema se obično priprema sa šlagom ili raznim kombinacijama kondenziranog mlijeka i maslaca. Vjeruje se da se medovik prvi put pojavio 1820-ih i da je u početku bio stvoren za ženu cara Aleksandra I.
Dodavanje kondenziranog mlijeka vjerojatno potječe iz sovjetskog doba, dok moderne varijacije mogu uključivati bobičasto voće ili čak čokoladu. Medovik se tradicionalno ukrašava mljevenim orasima i obično se poslužuje na raznim slavljima, piše TasteAtlas.
Naš povjereni recept za medovik možete pronaći na ovom linku. U sastojcima za kremu nema kondenziranog mlijeka, već su tu kiselo vrhnje i mileram, a i malo meda.
