Napravite savršeno pečeni punjeni krumpir u ljusci: Izvana hrskav, a iznutra mekan
ČINI SE kako je ispeći cijeli krumpir u pećnici prilično jednostavan zadatak, ali postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći pri postizanju savršeno mekanog krumpira s hrskavom, slanom koricom.
Dok ste za neke savjete i trikove vjerojatno već čuli (bez aluminijske folije, super vruća pećnica), ključni korak ove metode je izvaditi krumpire iz pećnice kad su već skroz omekšali, tek onda ih premazati uljem ili maslacem i začiniti solju te vratiti u pećnicu na još 10 minuta. Priprema je prilično jednostavna, a uz ovu metodu ćete dobiti apsolutno najhrskaviji krumpir iz pećnice koji ste ikada probali.
Priprema
Kako bi svi bili gotovi u isto vrijeme, odaberite srednje velike krumpire približno iste veličine. Svaki krumpir probodite vilicom za okretanje mesa (čvršća je od obične) oko šest do osam puta. Ubodi ne moraju biti duboki, a bez ovih otvora za ventilaciju može se dogoditi da vam krumpir u pećnici eksplodira.
Nemojte zamotati krumpire u aluminijsku foliju jer folija zadržava vlagu, a želite da tijekom pečenja višak tekućine izađe iz krumpira, kako biste dobili hrskavu koricu. Krumpire pecite na visokoj temperaturi između 220 i 240°C, a pouzdano su gotovi kada čačkalicu možete zabiti u središte krumpira uz malo ili nimalo otpora. Vrijeme pečenja za srednje velike krumpire iznosi između 45 i 60 minuta.
Hrskava korica
Kad su krumpiri pečeni, izvadite ih iz pećnice i lagano premažite otopljenim maslacem ili uljem, a zatim pospite solju. Ovaj je korak ključan za postizanje hrskave vanjštine. Maslac ima ljepši okus i teksturu od ulja i ako ga dodate prerano, može zagorjeti prije nego što su krumpiri do kraja pečeni, a sol će se zalijepiti tek nakon što smo krumpir namazali masnoćom.
Vratite krumpir u pećnicu na još 10 minuta, a ako želite postići iznimno hrskavu vanjštinu, podignite rešetku za razinu ili dvije. Gotove krumpire odmah zarežite kako biste ispustili paru i poslužite ili ih napunite pa zapecite s malo sira koji će se rastopiti pa vam uz takav krumpir treba doslovno tek malo zelene salate. Toliko je fin da vam meso neće biti ni na kraj pameti. Pogledajte kako to radi djevojka u videu.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati