Palačinka iz pećnice za koju je potrebno samo par sastojaka i 5 minuta pripreme
ZANIMLJIVO je koliko se različitih jela može pripremiti koristeći samo mlijeko, jaja i brašno. Dutch Baby (nizozemska beba), palačinka iz pećnice koja se ponekad naziva i njemačkom palačinkom, jedan je od zanimljivijih primjera.
Smatra se kako je ovo jelo nastalo početkom 20. stoljeća u Americi i da se riječ dutch zapravo ne odnosi na Nizozemce, već da je riječ o iskrivljenom autonimu deutsch (njemački). Za razliku od većine palačinki, ove se peku u pećnici, a ne prže, općenito su deblje od većine palačinki i ne sadrže kemijske sastojke za dizanje tijesta poput praška za pecivo.
Sastojci i priprema
Priprema se od jaja, brašna, šećera i mlijeka, može biti slatka ili slana, a često se poslužuje začinjena maslacem i šećerom u prahu, svježim voćem ili sirupom. Peče se u vatrostalnoj posudi ili tavi od lijevanog željeza koju je, prije ulijevanja tijesta, potrebno dobro ugrijati.
U pećnici ju je potrebno peći oko 20 minuta i za to vrijeme će se prilično napuhati, a ubrzo nakon vađenja iz pećnice ispuhati. Detaljan recept možete pronaći OVDJE.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati