Poznati Srbin oduševljen zagrebačkim restoranom: "Neočekivano obara s nogu"
POZNATI srpski food bloger koji se krije iza nadimka Paquito nedavno je posjetio zagrebački restoran Bekal (Kostelska 11), chefa Marka Turkovića, koji je otvorio s Tvrtkom Šakotom, inače vlasnikom Nava i suvlasnikom Sala.
Obara s nogu, kaže
"Veoma interesantan koncept šefa Marka Turkovića, prije svega od ideje da sve sprema na vatri pa onda do samih jela koja su nesvakidašnja, ali preukusna. Nijedno jelo nema previše sirovina, dakle u tom smislu spadaju u jednostavna, ali sama izvedba i kombinacija tih nekoliko sirovina po jelu ih čini sjajnima.
Probate prvo nešto zasebno, svidi vam se, ali tek kada kompletirate sa svime na tanjuru - jelo dobije pun smisao. Idealan primjer bi bile bukovače. Samo sa žumanjkom su odlične, ali kada se dodaju nori alge, prelaze u drugu dimenziju.
Tartar sam nažalost zeznuo prilikom snimanja, a on bi također bio dobar primjer prethodno navedenog. Preko njega se nareže svjež hren i nariba sir, a sa strane dođe, faktički neupadljivo, ajvar od pečene fermentirane paprike.
Na prvi zalogaj bez ajvara bude super, ali ga onda ajvar podigne na nekoliko nivoa iznad. Služi se samo set meni i on se mijenja često, tako da sada je prilika da se proba konkretno ovo. Posebna preporuka za čimule kelja, taj okus i ta punoća, potpuno neočekivano obara s nogu", zaključuje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati