U ovom restoranu poslužuje se piletina od 288 eura: "Nema šanse da bih opet naručio"
KAKVOG je okusa piletina od 316 dolara (odnosno 288 eura)? Dobra piletina, kaže tiktoker koji stoji iza profila eatmycritique. Piletina Bresse iz Michelinova restorana Paul Bocuse u Lyonu u Francuskoj košta upravo toliko.
"Bilo je jako cool vidjeti kako piletina izlazi iz napuhanog svinjskog mjehura, imala je divan umak od vrhnja i izvrsne gljive (smrčke), ali nema šanse da bih opet naručio ovu piletinu. Iskreno, jeo sam i bolje", kaže. Pogledajte video za cijeli dojam.
Tko je Paul Bocuse
Paul Bocuse bio je jedan od najutjecajnijih i najpoznatijih francuskih kuhara u povijesti moderne gastronomije. Rođen je 1926. godine u Francuskoj, a preminuo je 2018. godine. Bocuse je bio pionir u razvoju nouvelle cuisine, pokreta koji je promijenio tradicionalne francuske kulinarske tehnike i naglasak stavio na svježe sastojke, lakše pripreme i naglašenu prezentaciju jela.
Njegovi restorani, posebno njegov glavni restoran L'Auberge du Pont de Collonges blizu Lyona, postali su svjetski poznati. Bocuse je također bio važan u razvoju kulinarskih natjecanja, kao što je Bocuse d'Or, koje je postalo jedno od najprestižnijih natjecanja za kuhare.
Paul Bocuse je simbol francuske kulinarske izvrsnosti i njegovo nasljeđe i dalje inspirira kuhare diljem svijeta.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati