Što vam mačka želi poručiti kad se valja na leđima?

Što vam mačka želi poručiti kad se valja na leđima?

Foto: Shutterstock 

DA li se i vaša mačka često baci ispred vaših nogu te se uvija na leđima, trljajući glavicom o pod? Pročitajte što vam takvim ponašanjem vaša mačka želi poručiti.
 
U nekim slučajevima takvo ponašanje je manifestacija običnog svraba na leđima. A zatim, vrlo brzo mačka shvati da je to način da privuče vašu pažnju. Vlasnici najčešće smatraju da je uvijanje mace neodoljivo slatko, a u takvim situacijama se sagnu, kako bi ljubimici pružili dodatnu pažnju.
 
Ako mačka uživa u maženju i pažnji, vrlo brzo će to naučiti i najvjerojatnije ponavljati ovakvo ponašanje.
 
Mačke su često neopravdano smatrane lijenim životinjama, a zapravo mogu biti vrlo energične i nestašne. Zato je važno da prepoznamo njihove pozive za igru, kako bi zdravo utrošile energiju…
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Tako stručnjaci smatraju da ovakvim ponašanjem mačka poziva na igru, ne samo svoje mačje prijatelje, već i ljude. Zato, iskoristite trenutak i dajte mački njezinu omiljenu igračku.
 
Također, stručnjaci za ponašanje životinja imaju još jednu teoriju pa najčešće smatraju da mačke okretanjem na leđa u našem prisustvu pokazuju submisivnost, odnosno priznaju da su u podređenom položaju.
 
Ali, jedno je sigurno, mačke jednostavno uživaju u valjanju na leđima!

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara