Važne pripreme: Kako osigurati dvorište od psećih nesreća?

Važne pripreme: Kako osigurati dvorište od psećih nesreća?

Foto: Shutterstock

IMATE psa i imate dvorište. Međutim, to nije dovoljno da vaš ljubimac bude potpuno sretan s prostorom koji ima za kretanje. Dvorište trebate dobro pregledati i prilagoditi ljubimcu. Na što trebate paziti?

1. Mislite na šape vašega psa. Umjesto prilaza od oštrih kamenčića, izaberite oble kako bi im bilo lakše hodati.

2. Ako želite dio dvorišta, neki nasad ili gredicu s cvijećem, zaštititi od psećega kopanja, ogradite ga.

3. Pazite na umjetna gnojiva. Dobro pročitajte upute na pakiranjima i raspitajte se kod prodavača mogu li biti opasna za ljubimca. Radije koristite prirodna gnojiva.

4. Slično je i s pesticidima. Izbjegavajte ih koliko god možete jer su otrovni i za ljubimce. Čak ako ih namjeravate koristiti na udaljenim i zabačenim dijelovima dvorišta, imajte na umu da se vjetrom šire više desetaka metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Oprez! Psi probavljaju, udišu te su kroz kožu izloženi herbicidima


5. Pazite koje biljke sadite. Cvjetovi mogu psima izgledati kao primamljive poslastice, ali mnogi od njih su otrovni, primjerice, narcisi i hortenzije mogu biti opasni ako ih ljubimci progutaju. O oleandru da ne govorimo. Prije nego što odlučite koje biljke želite posaditi u dvorište u kojem će boraviti i pas, informirajte se.

6. Ako koristite prskalice pazite na žice koje bi psu mogle izgledati kao igračke za žvakanje.

7. I psi mogu biti alergični na elemente koji ih okružuju. Pripazite na znakove kao što su iritacija kože, gubljenje dlake, infekcije uha, curenje nosa i pretjerano kihanje. Ako opazite te simptome, konzultirajte se s veterinarom.

8. Budite vrlo pažljivi ako roštiljate u dvorištu i ne dopuštajte psima da priđu roštilju bliže od 1,5 metra. Mirišljavo meso će ih zasigurno privući, ali roštilj i žar su za njih vrlo opasni pa bi se mogli opeći i ozlijediti. Prije nego što dopustite ljubimcu da se približi roštilju nakon pečenja, provjerite je li se potpuno ohladio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara