Zabavne igračke za vašeg kunića

Zabavne igračke za vašeg kunića

Foto: Pinterest

VAŠEM ljubimcu igračke su potrebne kako mu ne bi bilo dosadno i kako bi bio zdrav.

U slučaju da ste se odlučili nabaviti zeca kao kućnog ljubimca, bitno je da mu nabavite i dovoljno veliki kavez, da znate da mu sijeno mora biti dostupno od 0-24 u neograničenim količinama te da u svom kavezu uvijek mora imate igračke. Donosimo vam one s kojima nećete pogriješiti, a možete ih izraditi i sami.
 
1. Kućice i tuneli od kartona
 
Izradite mu kućice od kartona (obične kutije manjih dimenzija ili iskorišteno papirnato pakiranje maramica, s rupama koje ćete izrezati škarama) ili tunele od iskorištenih rola papira, koje zečevi jednostavno obožavaju. Također, role wc-papira možete iskoristiti i tako da mu u njih nagurate sijeno i lisnato zeleno povrće, što će mu hranjenje učiniti još zabavnijim.
 
2. Uže
 
Još jedan zabavni način hranjenja može biti upravo ovaj. Sve što trebate je komad deblje špage, koji možete razvući bilo gdje u kući, povrće koje vaš zec najviše voli te kvačice (najbolje drvene), kojima ćete tu hranu pričvrstiti za špagu. Pazite samo da mu je ne stavite previsoko.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
3. Loptice
 
Plastične loptice kakve koriste mačke, odlične su igračke i za vašeg malog ljubimca, koje će rado naguravati. Također, njih možete slobodno i objesiti negdje u kavez, kako bi igra bila još zanimljivija.
 
4. Posude za cvijeće
 
Posude za cvijeće idealne su za igru skrivača, koju vaš ljubimac posebno voli. Umjesto posuda možete izabrati i keramičke lonce, koji su čvršći i teži pa se oni neće prevrtati, ukoliko vidite da vaš ljubimac voli skakati u njih. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara