Bolesna ribica nije mogla plivati pa joj je ovaj decko izradio invalidska kolica

Bolesna ribica nije mogla plivati pa joj je ovaj decko izradio invalidska kolica

Foto: Bored Panda

TAYLOR DEAN, 19-godišnjakinja koja na YouTubeu objavljuje edukativne videe o životinjama, podijelila je sliku zlatne ribice u "invalidskim kolicima", a internet je poludio za njom. Sliku joj je poslao njen prijatelj Derek koji radi u lokalnoj trgovini akvarija.

Jedan kupac je nedavno u trgovinu donio svoju zlatnu ribicu koja je bolovala od bolesti plivaćeg mjehura, poremećaja zbog kojeg ribe gube kontrolu nad sposobnošcu lebdenja u vodi. Prehrambene prilagodbe i razne terapije nisu pomogle pa je Derek odlučio pomoći izradivši "invalidska kolica" za malog plivajućeg bolesnika.

"Cijevi za dovod zraka koje inače koristim u akvarijima smjestio sam oko ribice. Ispod sam postavio ventil koji ima funkciju klupice koja ga drži. Zatim sam na dno kolica dodao utege i stiropor koji bi mu omogućio plutanje. Uteg na dnu ga vuče prema dolje jednakom silom kojom ga stiropor vuče prema gore pa cijela stvar zapravo odlično funkcionira."

Slika se brzo proširila internetom, a Taylor je istaknula kako joj je predivno koliko se prijatelj Derek potrudio pomoci bolesnoj ribici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara