Digital Journal oduševljen "najkarizmatičnijim hrvatskim vinarom"

Foto: Facebook

POZNATI hrvatski vinar Andro Tomić priredio je u svojoj vinariji u Jelsi gozbu za brojne hrvatske akademike i kulturnjake povodom blagdana Velike Gospe.

Gozbi je prisustvovao i Paul Bradbury, novinar kanadskog Digital Journala. Oduševljeni Bradbury napisao je u svom tekstu za DJ kako je "dalmatinski hedonist Tomić priredio show na Hvaru".

Osim domaćina, kojeg je prozvao "najkarizmatičnijim hrvatskim vinarom", najviše mu se svidjelo vino, a od velikog izbora hrane Bradburyju je posebno uživao u tradicionalnom dalmatinskom soparniku. Nije mogao odoljeti ni "tanjurima sočne janjetine" uz koju je najbolje išao Tomićev Plavac mali. Na kraju se zasladio sladoledom zalivenim rakijom.

"Dio uspjeha Hvara leži u zanimljivim autohtonim sortama grožđa, kao što je Bogdanuša, bijela sorta koja se prevodi kao 'dar od Boga' i uzgaja se samo na Hvaru, ali također i u osobnosti vinara. I nitko nema više osobnosti od ultimativnog dalmatinskog hedonista Andre Tomića", zaključio je Bradbury.

Njegov tekst u cijelosti možete pročitati ovdje.

Ovo je još jedna pohvala kvalitetnim hrvatskim vinima. Posljednja u nizu stigla je od čitatelja  američkog lista USA Today. Prvo su stručnjaci stvorili selekciju zemalja s najboljim vinima. Između dvadeset najboljih čitatelji su izabrali deset, a Hrvatska našla na petom mjestu

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara