Još nije sigurno kakvi smo u nogometu, ali Hrvatska rastura u ispijanju alkohola, debljini i turizmu

Screenshot: WSJ

KADA bi se odigravalo svjetsko prvenstvo u svemu osim nogometa, kako bi se poredale 32. zemlje koje sudjeluju na SP-u u Brazilu?

Wall Street Journal skupio je na jedno mjesto različite statistike i napravio plan natjecanja za razne kategorije. Hrvatska se u nekoliko kategorija uspjela plasirati čak u polufinale, a imamo i jednu pobjedu u finalu.

U natjecanju za najsporiji rast populacije Hrvatska se našla u polufinalu, a pobjedu je odnijela Italija. Prema WSJ-u, Hrvati su debela nacija pa smo se tako našli u polufinalu natjecanja za najveći index tjelesne mase. Pobijedio nas je SAD, koji je ponio titulu i u finalu. Također smo među najvećim potrošačima životinjskih masti. Opet smo dospjeli do polufinala, a pobijedila nas je Njemačka koja je u finalu izgubila od Belgije.

Nakon dobre hrane, valja i dobro popiti pa smo i ovdje na dobrom glasu. U polufinalu natjecanja za najveće konzumente alkohola pobijedio nas je Portugal, a u finalu je pobjedu zasluženo odnijela Rusija.

Kako ne bi ispalo da smo po ovim statistikama osuđeni samo na polufinala, Hrvatska je ipak uspjela izboriti pobjedu u natjecanju za najveći broj turista po glavi stanovnika. Iza sebe smo u finalu ostavili Španjolsku.

Naša susjeda, Bosna i Hercegovina, odnijela je prvo mjesto u najnezahvalnijem natjecanju i pobijedila je 32 zemlje u natjecanju za najveću stopu nezaposlenosti. Hrvatska u tom natjecanju nije došla ni do četvrt finala.

Ovdje možete provjeriti ostale kategorije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara