Kolindina stranica među najgorima na svijetu

Kolindina stranica među najgorima na svijetu

Screenshot: Websites from Hell

PORTAL Websites from Hell nekako je iskopao i web stranicu naše predsjednice Kolinde i dodao je na svoj popis na kojem se nalaze, prema njihovom nahođenju, najgore internetske stranice na svijetu.

Kolindina predsjednička web stranica tako je u oštroj utrci za najgoru s još tisuću njih, što je popriličan uspjeh s obzirom na to da se biraju kandidati iz cijelog svijeta. Posjetitelji stranice Websites from Hell biraju najbolju, odnosno najgoru, a kriteriji prema kojma se biraju stranice koje dospiju na ovaj popis su nedostaci u izradi.

Odnosno, kako navode na ovom sajtu, "web mora biti noćna mora, pun GIF-ova, Java aplikacija, frameova, uz prigodnu šarenu pozadinu i gomilu drugih gluposti". Portal Websites from Hell nastao je kao svojevrsni odgovor na popularne stručne platforme kao što su cssmania.com, makebetterwebsites.com, awwwards.com i druge.

"Možete sami predložiti vašu vlastitu stranicu, stranicu vašeg (bivšeg) klijenta ili bilo koju stranicu na koju naletite. Samo je jedan uvjet: stranica bi trebala biti noćna mora! Jesu li gifovi na sve strane? Više okvira nego što ih možete izbrojati? Java predlošci koriste se kao navigacija? Dugine boje u pozadini i slično? Da, to je sjajan kandidat za pakao", poručuju administratori stranice "Websites from Hell".

 

Na popisu najgorih stranica na internetu ukupno ih je šest s ".hr" domenom. Osim stranice Ureda predsjednice, tu su još službena stranica Grada Slunja, Hrvatska udruga za zaštitu potrošača, Foto studio Kobra, Telefonik.hr i Turistička zajednica Delnice. No, gotovo svi navedeni su redizajnirali izgled svojih stranica otkad su završili na ovoj neslavnoj listi.

Inače, internetska stranica Ureda predsjednika imala je puno moderniji izgled u vrijeme dok je na Pantovčaku sjedio Ivo Josipović. No, nakon što je za predsjednicu izabrana Grabar Kitarović, vraćen je prastari dizajn koji se zadnji put koristio u vrijeme Stjepana Mesića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara