Na Cvjetnom trgu sinoć održan svečani bal

Na Cvjetnom trgu sinoć održan svečani bal

Foto: Srđan Vrančić / CROPIX

U sklopu manifestacije "Klasika i jazz za Zagrepčane i Cvjetni" sinoć je u centru Zagreba održan prvi svečani bal pod zvjezdanim nebom Cvjetnog trga. Zagrepčani i svi turisti Grada, mogli su, uz stručno vodstvo, naučiti plesati valcer, polku i tango.  "Uzmite jedan drugoga u zagrljaj i zaplešite", moglo se sinoć čuti na Cvjetnom trgu u Zagrebu, koji su posjetili i turisti. Organizatori manifestacije su i više nego zadovoljni. Na Cvjetnom se okupio velik broj ljudi, koji su se zagrijali plesom na prilično niskim temperaturama.

"Nadamo se da ćemo to dogodine ponoviti i barem još jedanput u toplije mjesece. Sve skupa mislimo da je važno. Hrvatska glazbena mladež je posebno ponosna na to da su ljudi počeli tražiti dobru stvar, zahtijevati dobru stvar", rekla nam je Lea Bulić iz Hrvatske glazbene mladeži.  Ti su mladi ljudi, uz pomoć Grada Zagreba i organizirali festival Klasike i jazza na Cvjetnom trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trajalo je cijeli 12. mjesec. Tri dana u tjednu imali smo po dva koncerta dnevno, sveukupno 24 koncerta klasike i jazz. Poklonili smo Zagrepčanima i jedno i drugo. Bilo je vrlo interesantno vidjeti kako reagiraju na jazz. Puno im je bio bliži. Klasiku su se možda malo sramili slušati. Slušali su je sa strane, ali su samo prvi dan tako funkcionirali. Iza toga su počeli prilaziti pozornici i muzičarima", ističe Bulić. Osim sugrađana, ovom manifestacijom oduševljeni su i glazbenici. Sinoćnjem zatvaranju festivala pridružio se i gradonačelnik Milan Bandić.

"Uživajte u Straussovom valceru i zagrebačkom štihu. Hvala vam što ste došli, a od ožujka ćemo to također, svaki vikend ovdje demonstrirati na Cvjetnom placu", poručio je Bandić.
 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara