Nema glasanja - nema seksa: Novi glasački trik u Meksiku

Nema glasanja - nema seksa: Novi glasački trik u Meksiku

Foto: Wikimedia

ČINJENICA da seks prodaje gotovo sve, većini ljudi vrlo je dobro poznata, a tom se činjenicom nedavno poslužila i kandidatkinja vladajuće meksičke stranke koja pokušava povećati izborne šanse na nadolazećim predsjedničkim izborima.

Kako prenosi Tribune, s obzirom da je u velikom zaostatku za svojim suparnikom, Josefina Vazquez Mota iz Nacionalne stranke akcije (PPAN) apelirala je na biračice da iskoriste svoje "lukavstvo" ne bi li natjerale muževe da izađu na izbore - prvo ih je preko Twittera pozvala da muževima na mjesec dana uskrate "cuchi cuchi" ili "hanky panky" ako ne budu glasovali, a potom je, na poticaj jednog nezadovoljnog supruga, otišla i korak dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Jedan mi je muškarac danas napisao: Josefina, zašto samo kažnjavati? Zašto ne bi uveli mjesec dana bez 'hanky pankyja' za one koji ne glasuju, a duplu dozu za one koji izađu na izbore", rekla je uobičajeno ozbiljna konzervativna političarka na skupu u gradu Atlixcu.

Prema većini anketa, Vazquez Mota je na trećem mjestu s više od deset posto manje glasova od Enriquea Pene Nieta, kandidata oporbene revolucionarne stranke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara