One stvarno postoje i gušt ih je slušati: Božićne pjesme za pravu atmosferu

Foto: Shutterstock

AKO STE od onih kojima i unatoč dobroj volji, radosnim i blagdanski raspoloženim ljudima i općenito dobroj vibri koja se ovih dana širi svijetom, na živce idu "White Christmasi", "All I Want For Christmas Is Youovi" i ostali bombastični napjevi koji se u ovom periodu godine ne skidaju s radijskih postaja, kliknuli ste na pravi članak.

Glazba je u svim situacijama jedan od glavnih tvoraca atmosfere pa je tome slučaj i na Badnjak i Božić, a umjesto da budete robovi onoga što vam se sasvim nemaštovito servira, budite tvorac vlastitog božićnog ugođaja i uz nekoliko naših prijedloga uplovite u blagdanske gušte. Sastaviti ovaj popis uistinu nije bilo teško, jer dobrih božićnih pjesama, vjerovali vi ili ne, stvarno ima, a ovo su samo neke od njih.

Julian Casablancas - I Wish It Could Be Christmas Today

Sufjan Stevens - O Come O Come Emmanuel

The Crookes - It’s Just Not Christmas Without You

Louis Armstrong - Christmas In New Orleans

The Walkman - Holiday Road

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasvegas – A Snowflake Fell And It Felt Like A Kiss


Pearl Jam - Let Me Sleep (Christmas Time)

The Ramones - Merry Christmas (I Don't Want To Fight Tonight)

The Pogues and Kirsty MacColl - Fairytale of New York

A kad su u pitanju domaće pjesme nismo se uspjeli odlučiti niti za jednu popularnih izvođača s obzirom na to da su u pitanju više-manje neinventivne izvedbe već previše puta čutih klasika, ali ako vam u ovoj čitavoj priči nedostaje hrvatskog božićnog duha uvijek možete posegnuti u nepresušno vrelo tradicijske glazbene riznice, tamo ćete sigurno naći više od jednog napjeva koji će vas oduševiti.

Ansambl Lado - Nevijska kolenda

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara