Ovo će biti fantastična promocija Hrvatske na Travel Channelu

Ovo će biti fantastična promocija Hrvatske na Travel Channelu

Foto: Press

Henry Cole legendarni je britanski motorist koji ljubiteljima putovanja na Travel Channelu već 16 godina predstavlja najbolje motorističke rute svijeta.

Henry upravo snima novu sezonu svog serijala Najbolje vožnje motorom u Hrvatskoj. Tim je povodom jučer posjetio kolegu bikera Davida Skoku. Jaka kiša im nije dozvolila da puno snimaju na motorima, pa su Henry i David svu zabavu prenijeli u kuhinju konobe Batelina. Tamo im se pridružio i ministar turizma Darko Lorencin pa su zajedno kuhali i posluživali goste.

Ministar Lorencin se u kuhanju i prezentiranju hrane snašao puno bolje od Henrya, a to su zabilježile i kamere Travel Channela. "Volim kuhati, posebno ribu naravno", izjavio je.

Pod budnim okom chéfa Davida Skoke ministar i Henry su iznosili i prezentirali riblje specijalitete karakteristične za konobu Batelinu.

"Kiša nam je malo poremetila plan snimanja na putu, ali zato je ovdje u kuhinji Bateline priređen pravi spektakl. Zahvaljujem Davidu na gostoprimstvu i ministru Lorencinu na pomoći. Dobro smo se zabavili i kušali fantastična jela".

Nakon druženja, ekipa je morala na put, a David ih je ispratio na svom motoru.

"Henry je spontan i opušten, isti ispred i iza kamere. Vozi taj sjajni stari motor Métisse, što nije baš jednostavno vjerujem. Nadam se da će sretno stići do Sofije. Motori su nam zajednička strast. Jako me zanima kako će izgledati serija, ali imaju još mnogo kilometara za prijeći prije nego se vrate u Britaniju i krenu s montažom", rekao je David.

Rutu kroz Hrvatsku nastavljaju preko otoka Cresa, Krka i Raba, zatim kratko prate jadransku magistralu pa se preko Paga spuštaju do Zadra. Slijedi Skradin, a njihova zadnja postaja u Hrvatskoj je Split. Henry Cole u svojem serijalu "Najbolje vožnje motorom" predstavlja posebnosti, tradiciju i gastronomiju svakog mjesta koje posjeti. Serijal će se na Travel Channelu prikazivati u studenom ove godine u 130 zemalja svijeta.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara