Ovogodišnji Oscari najgledaniji u zadnjih deset godina

Foto: Twitter
 
OVOGODIŠNJI Oscari najgledaniji su u zadnjih deset godina i privukli su u SAD-u 43 milijuna gledatelja, a kritičari koji su pohvalili vođenje Ellen DeGeneres ostali su podijeljeni oko toga je li show bio predug.

Prema podacima Nielsena, objavljenima u ponedjeljak, publika koja je gledala dramu "12 Years a Slave" porasla je 6,4 posto u odnosu na prošlu godinu. To je dobar znak za mrežu ABC koja je otkupila prava prijenosa najvažnije holivudske večeri do 2020.

Oscari su u kategoriji nesportskih događaja u pravilu najgledaniji u SAD-u svake godine i privukli su najveći broj gledatelja od 2004., kada ih je gledalo rekordnih 43,6 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji Oscari pokazali su se dobitnima i na društvenim medijima sa selfiejem DeGeneres koji je postavio rekordni broj retweetova nadmašivši brojku od dva milijuna i izazvavši kolaps Twittera koji je trajao oko 20 minuta.

Poslano je oko 14,7 milijuna tweetova vezanih uz Oscare, a prema podacima Nielsena aktivnosti društvenih mreža po pitanju Oscara skočile su 75 posto u odnosu na godinu prije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara