Predstava "Pekel na Zemli" zatvara PIF

Foto: Srđan Vrančić/Cropix

VARAŽDINCI Filip i Nikša Eldan s predstavom "Pekel na Zemli" još jednog Varaždinca Denisa Peričića, zatvorit će ovogodišnji 46. Međunarodni festival kazališta lutaka PIF u Zagrebu.

Braća Eldan s kolegom Ninom Pavlekovićem dramu su pripremila za završni ispit iz animacije na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Izbor predstave je bio logičan, objasnio je Nikša Eldan.

"Zato što smo u njegovom tekstu 'Pekel na Zemli' vidjeli vrlo interesantne lutkarske mogućnosti i odlučili smo se to raditi. Tu je jasno i zanimljivost jezika na kojem piše, točnije kajkavskog dijalekta. A kako smo mi Varaždinci i to nam se učinilo interesantnim, zašto ne", pojasnio je Nikša Eldan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lutkarsko uprizorenje drame 'Pekel na Zemli' odmah je oduševilo publiku i kritiku, pa je stiglo i nekoliko poziva na festivale. Tako će večeras u 20 sati u Kulturnom centru Travno Eldani zatvoriti PIF izvedbom predstave izvan konkurencije.

"Uspjeli smo se dobro i pripremiti i dobro odigrati. Naravno, izazov je velik jer svakom izvedbom, predstava raste i to nam je jako drago i zato je dobro da što više igramo", kazao je Filip Eldan.

Predstava "Pekel na Zemli" igrana je u Karlovcu, Novom Marofu i Mariboru, a nakon Zagreba ide na 7. lutkarski bijenale u Bugojno u Bosni i Hercegovini.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara