Priključite se 22. Zagrebačkom maratonu

Foto: PR

OVOG mjeseca, preciznije, 13. listopada, održava se 22. po redu Zagrebački maraton sa startom i ciljem na Trgu Bana Jelačića.

U subotu 12. listopada, na trgu se preuzimaju startni brojevi, a sve će biti popraćeno izlaganjima na sportskim štandovima, a posjetitelje navečer u šatoru očekuje tradicionalni "Štrukla parti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački maraton je pokrenut 1992. godine na inicijativu tadašnjeg Izvršnog odbora Atletskog društva Veteran. Na prvoj trci, održanoj 11. listopada 1992. g. na cilj je stiglo 70 sudionika. Broj sudionika je tijekom godina sporo rastao, a staza se mijenjala u prvih 13 godina, sve do 2004. godine, kada je startno-ciljni prostor pomaknut u sami centar grada, na Trg Bana Jelačića, s poluokretima u Dubravi i Črnomercu, što se pokazalo jednim od ključnih organizacijskih elemenata, koji je donio "novu eru" Zagrebačkog maratona.

Za vrlo nisku startninu kada je u pitanju maraton (150 kn), svi sudionici dobiju, osim nastupa na trci, sudioničku majicu, lijepu finišersku medalju i ručak po završetku natjecanja.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara