Pronašli blago vrijedno više od 300.000 dolara: "Sve je bilo vrlo emotivno, gotovo smo zaplakali!"

Foto: Facebook

NAKON što su desetljećima bili zagriženi tragači za blagom, obitelj Schmitt s Floride ostvaren je dugogodišnji san.

Oni su, naime, 1. rujna ove godine u blizini obala Fort Piercea na Floridi pronašli blago - španjolske novčiće i zlatne lance vrijedne više od 300.000 dolara, piše Huffington Post. Blago je iz podmorja izvukla ekipa tvrtke glave obitelji Ricka Schmitta, koji se profesionalno bavi pronalaženjem blaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zajedno s njima bio je i prijatelj obitelji Dale Zeak, a svi su skupa izvukli 20-ak metara zlatnih lanaca iz 18. stoljeća, nekoliko zlatnika iz Perua i prsten, sve skupa procijenjeno na spomenutu cifru. "Sve je bilo jako emotivno. Prvo uzbuđenje, a onda jako puno...znate, gotovo plača. To je nevjerojatno", ispričao je Eric Schmitt.Vjeruje se da je blago izgubljeno nakon što je španjolska flota doživjela brodolom 30. srpnja 1715. godine. U toj je oluji poginulo stotine ljudi, a otad je područje poznato pod nadimkom Obala Blaga. Lovci na blago dolaze iz svih krajeva u potrazi za vrijednostima na ovom području, budući da povjesničari procjenjuju da se na morskom dnu nalaze dragocjenosti vrijedne stotine milijuna dolara.

Rick Schmitt ispričao je da ovaj pronalazak nije vrijedan samo zbog novca: "Važna je povijest. Tko je ovo nosio. Poštovanje prema osobi koja je bila u Novom svijetu i dala ovo napraviti".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara