Alfa Mi.To: Na redu je interijer

IAKO priča o prelijepoj Alfi 8C Competizione, automobilu snova, nije ni izbliza zaboravljena, svu pažnju  privlači nova talijanska ljepotica. Odaziva se na ime Mi.To, a nakon što smo upoznali njenu vanjštinu vrijeme je za interijer.

Alfa Romeo je objavila drugi set fotografija vezanih uz novitet, kojim će uskoro startati gama ove marke. Naravno, nova ljepotica na scenu dolazi u pratnji najljepše na svijetu, a po prvi puta otkriva i svoj sadržaj. Nema sumnje, najmanja i najradikalnija Alfa dijele dizajnerski izraz, i to ne samo kad je eksterijer u pitanju.

Na zadovoljstvo postojećih i budućih poklonika marke, Alfa je ostala dosljedna. Dakle, i MiTo dolazi nabijen emocijama, s naglašenim sportskim karakterom praćenim uzornom ergonomijom.

Sličnost s ostalim proizvodima iz game ovdje je definitivno dobrodošla. Što se pak kvalitete izrade i materijala tiče, od bilo kakvog suda ćemo se zasad suzdržati, bar do prve prilike da ju testiramo.


 
Postavljena na platformu Grande Punta, nova Alfa će izvornika nadvisiti ne samo estetski, već i u pogledu vozne dinamike. U tome će pomoći ponuda konkurentnih motora, počevši od 1.4 benzinca sa 95 KS i 1.4 Multiair izvedbe snažne 105 KS.

Potonji će se nuditi i u kombinaciji s turbinskom pomoći, a u kombinaciji sa šest-stupanjskim mjenjačem i snagom između 135 i 165 KS osiguravat će optimalan ulazak u svijet kompaktnih GT-a.

Odlikašima je namijenjena GTA izvedba sa oko 230 KS (1.8 turbo), dok će štedljivci na prvo mjesto staviti 1.6 dizelski motor snažan 120 KS.

Prema posljednjim informacijama Alfa Mi.To premijeru ima kroz mjesec dana, dok se početak prodaje očekuje već u srpnju. Nažalost, cijene su zasad nepoznate.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara