Blitz film i Index vode vas na premijeru filma Zakletva

TVRTKA Blitz film i video u suradnji s Indexom vode vas na svečanu premijeru filma Zakletva (The Promise) kineskog redatelja Chena Kaige. Troje posjetitelja koji su odgovorili na nagradno pitanje, dobili su po dvije karte za premijeru koja će se održati večeras u 20.30 sati u multipleksu Cinestar Zagreb.

Gladna djevojčica luta bojištem između brojnih leševa tražeći svoju majku, no susreće starijeg dječaka koji joj nudi hranu u zamjenu za obećanje kako će ona postati njegova robinja. Gladna djevojčica prihvaća pogodbu, no nedugo nakon toga krši svoju zakletvu i s hranom bježi od dječaka. 

Ova zakletva se može razvrgnuti samo ako se dogodi nemoguće: ako snijeg padne u proljeće ili ako mrtvi ožive. Siroče prihvaća pogodbu i nakon nekoliko godina izrasta u prelijepu Princezu, konkubinu na Kraljevom dvoru, kojoj se svi dive, no koja sama sebe žali zbog svoje zakletve: svi muškarci koje je voljele tragično su skončali.

Njena tuga je još veća jer je njen dvor pod opsadom moćnog Vojvode od Sjevera. Istovremeno, rob Kunlun, postaje osoba od povjerenja slavnog Generala nakon što presudno doprinose velikoj pobjedi u važnoj bitki. Čuvši kako je kraljevski dvor napadnut, General se upućuju u obranu Kralja  i putem upada u zasjedu od strane nepoznatog Maskiranog Ubojice. Teško ranjen, naređuje Kunlunu da odjene njegov čuveni crveni oklop i zlatnu masku te da spasi Kralja.

Kraljevski dvor je pao i Kralj radi sklapanja mira nudi ruku Princeze Vojvodi od Sjevera. Princeza odbija takvu ponudu, čak i pod prijetnjom smrću od samog Kralja...

Chenov debitanatski film bio je Žuta zemlja, a potom su uslijedili filmovi The BIg Parade, King of Children, Life on the String te međunarodno vrlo uspješan Zbogom moja konkubino.

Na filmskom festivalu u Cannesu 1993. Chen je osvojio prvu Zlatnu palmu u povijesti za neki kineski film. Bio je to danas već slavni film Zbogom moja konkubino koji je bio kandidat za nagradu Oscar i veliki hit u svjetskim kinima. 

Prije snimanja Zakletve, Chen Kaige režirao je filmove poput Temptress Moon (iz 1996.), The Emperor and the Assassin (iz 1999.) te Together  (iz 2002.).

Glavne uloge u filmu Zakletva igraju Dong-Kun Jang, Hiroyuki Sanada, Cecilia Cheung i Nicholas Tse.

Nagradna igra

Blitz film je za posjetitelje Index.hr portala pripremio 3x2 ulaznice za svečanu premijeru spektakla Zakletva koja će se održati u ponedjeljak, 13.2., u 20.30 sati u multipleksu Cinestar Zagreb.

NAPOMENA: Nagradna igra je završena.

Po dvije ulaznice dobili su: Goran Brkić, Maja Kailer i Manuela Grgić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara