Boban i Ivanišević - sportaši sa stilom

SPORTSKI ritam života, učestali treninzi i putovanja, ne ostavljaju mnogo vremena sportašima za brigu o izgledu, a posebno ne o modi, no ipak, sveprisutnost u medijima više ne ostavlja izbora. Sportaše i njihov stil garderobe se komentira poput bilo kojih drugih osoba iz javnog života, a njihove odjevne kombinacije pune stranice modnih časopisa. Također, sve češće baš sportaši postaju zaštitna lica promotivnih kampanja modnih kuća.

Marketinški stručnjaci modnih brandova shvatili su kako sportaši imaju brojne fanove, a svi oni žele izgledati poput njih, što znači da će kupiti odjeću koju ovi nose.

Ali veza sportaša i dizajnera nikako nije jednosmjerna. Sportske zvijezde poput Michaela Jordana i Davida Beckhama promijenili su doživljaj mode svojim vlastitim imidžom i utjecali na brojne dizajnere.

Sportaši se, dakle, više ne mogu i ne smiju odijevati kako žele jer postalo je vrlo važno kako se predstavljaju široj javnosti. Ali od toga i oni mogu imati samo koristi jer pravi izbor odjeće može im koristiti i poboljšati izvedbu. Bar tako tvrdi Armani. Australski ragbijaški klub kojeg je kupio njegov prijatelj imao je zaista loše rezultate unatoč kvalitetnim igračima. Zamolio je Armanija da ih odjene, na što je on pristao. Ubrzo je momčad počela pobjeđivati, dospjevši na sam vrh. Sumnjamo da je Armani imao neke veze s tim, ali pozitivna reklama mu je svakako dobrodošla.

Boban broj jedan, Ivanišević dojmljiv

Kada su hrvatski sportaši u pitanju, najviše se piše o nogometašima. Ostali uglavnom prolaze ne baš pretjerano modno zamijećeno. A uglavnom su upravo neaktivni sportaši oni koji se ističu svojim izgledom, vjerojatno zbog toga što ipak imaju vremena više mu se posvetiti.

S tim se slaže i stilist Marko Grubnić, koji kaže kako je primijetio trend povećane brige sportaša o modi. "Kada govorimo o stilu i modi Zvonimir Boban je broj jedan. On je uvijek ispred ostalih i zaista najstilskiji sportaš", kaže Marko.  

"Od ostalih nogometaša bih izdvojio Daria Šimića i Boška Balabana, koji prema meni dosta dobro biraju odjeću. Ali koliko primjećujem svi se dosta trude kako bi ostavili dojam, a to je za pohvalu", prokomentirao je Marko, dodavši još i Ivaniševića kao modno osviještenog sportaša. 

"Uvijek je super sređen i na njemu uvijek mogu primijetiti super kombinacije. Goran Ivanišević svakako ostavlja dojam", kaže Grubnić.

N.D.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara