Pravila su tu da se krše - čak i ona modna

GODŠNJE doba koje ne dozvoljava isticanje gole kože iz čisto praktičnih, ali i modnih razloga, u kombinaciji s elegantnim, ali krutim trendovima koji odbacuju gotovo svaku mogućnost kombiniranja boja - sve to zvuči vrlo uštogljeno, a još i više dosadno i sasvim u suprotnosti sa modnim pravilom koje nalaže da odjećom izrazimo svoju osobnost.

Štoviše, zvuči kao da bismo ove zime uokolo trebali šetati poput modne vojske uniformiranih vojnika u nekoj morbidnoj, crno - sivoj povorci. Kako odgovoriti na takva modna pravila? Tako što ćete poslušati ono koje nikada ne zastarjeva - pravila su tu da se krše. U kolikoj mjeri ih kršiti pitanje je na koje svako, već prema vlastitoj ljubavi prema bojama, treba odgovoriti za sebe, ali u onoj najumjerenijoj verziji trebali biste to svakako činiti nakitom.

Kao odgovor na masivnu zimsku garderobu, birajte upadljiviji nakit većih dimenzija i jarkih boja, bez obzira bio to prsten sa golemim crvenim rubinom ili niz šarenih narukvica. Igrajte se točkicama i prugicama, zlatom i srebrom, broševima i ogrlicama, ukosnicama i rajfovima.

Isprobajte i alternativne materijale, a kada vam ponestane ideja, sjetite se da modne ikone poput Madonne i Kate Moss nisu taj status stekle pridržavajući se trendova, nego stvarajući vlastite.

M.F.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara