Briga ga za Milana: Igor Kojić zbog objave na Instagramu mora platiti 3000 kuna

Briga ga za Milana: Igor Kojić zbog objave na Instagramu mora platiti 3000 kuna
Foto: Instagram

IGOR KOJIĆ morat će snositi posljedice jer je prekršio odredbu suda koja se tiče objavljivanja fotografija malog Aleksandra, sina njegove supruge Severine i Milana Popovića, piše Blic.

Igor Kojić je prije dva dana na Instagramu objavio fotografiju na kojoj se vidi kako za ruku vodi maloljetnog Aleksandra, čime je prekršio privremenu mjeru Općinskog suda u Zagrebu kojom je njemu i Severini naloženo da obrišu sve Aleksandrove fotografije s društvenih mreža te im je zabranjeno i eventualno buduće objavljivanje.

"Obiteljski dan", napisao je Kojić uz selfie na kojemu se Aleksandar tek nazire, dok se u pozadini vide i Severina i njegov otac Dragan Kojić Keba.

Kazna za ovaj prekršaj iznosi 3000 kuna. Prema zakonu, kazna se može uvećavati dvostruko svaki sljedeći put kada fotografija osvane na društvenim mrežama. Prema privremenoj presudi ni Severina ni Igor ne smiju objavljivati fotografije maloljetnog Aleksandra, čak ni posredstvom drugih osoba. Mjera se, osim na društvene mreže, odnosi i na medije, odnosno novine i televiziju, javne skupove, računalne sustave ili na bilo koji drugi javni način eksponiranja koji je pristupačan velikom broju ljudi.

Nakon što je sud u kolovozu donio ovakvu presudu, Severina i Igor su uložili žalbu Županijskom sudu u Dubrovniku. Kako je Blic saznao, Igoru je žalba odbijena, dok Severinina čeka na konačnu odluku jer proces još uvijek nije završen.

I Severina je nakon što je sud donio mjeru jednom objavila fotografiju sa sinom.

"Presuda je presedan u Hrvatskoj, jako je bitna generalno s obzirom na to da živimo u vrijeme digitalnih medija kada je zaštita podataka postala isto toliko bitna koliko i samo korištenje tih podataka s digitalnih medija. A ovo je presedan u smislu da je napokon netko prepoznao da je, kad je već zaštita privatnosti u pitanju, od posebne važnosti zaštita privatnosti djece. Sada napokon postoji ova presuda kao presedan koji će omogućiti svim drugim roditeljima koji žele zaštititi privatnost svoje djece, da to i učine", rekao je ranije za Index Milan Popović na čiji je zahtjev mjera i određena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara