Časopis Meridijani u digitalnom izdanju

ČASOPIS Meridijani, koji se već deset godina bavi popularizacijom znanosti, objavio je sve svoje brojeve u digitalnom formatu, odnosno na pet CD-ova, uz mogućnost pretraživanja.

Meridijani je hrvatski znanstveno-popularni časopis s najvećom nakladom, a ove su godine odlučili izdati sve brojeve u digitalnom formatu. Rezultat je Meridijani CD-ROM izdanje - svih 86 brojeva na pet CD-ROM-ova s mogućnošću pretraživanja.

Meridijani CD-ROM izdanje sadrži svih 86 brojeva časopisa Meridijani (i sve dodatne materijale – postere, karte i sl.) koje je moguće čitati, ispisati te pretraživati po odabranom kriteriju.
Pretraživati se može jednostavno – upisom traženog pojma, ili napredno – pretražujući po autorima, ključnim riječima, godištima i sl. Kolekcija časopisa u digitalnom obliku dolazi na pet CD-ROM-ova, s popratnim uputama i u funkcionalnoj kutiji.

Cijena kompleta je 400 kn, moguće je kupiti i pojedinačni CD-ROM po cijeni od 100 kn. Izlaskom novih brojeva Meridijana bit će moguće svake godine kupiti CD-ROM s novim godištem časopisa (deset brojeva), te pokretanjem aplikacije s novog CD-ROM-a automatski se baza podataka obogaćuje za nove pojmove.

Od ideje do gotovog proizvoda prošlo je godinu dana - u to vrijeme su pročitani i indeksirani svi članci, skenirano prvih 56 brojeva a ostali brojevi su prebačeni s PDF-ova, izrađena je aplikacija i njen dizajn te dizajn ambalaže

Sve detalje o kupnji CD izdanja Meridijana možete naći na Internet stranici www.meridijani.com.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara