Clio RenaultSport Concept

RENAULT je obajvio prve informacije vezane uz najnoviju studiju kojom najavljuje Sport izvedbu treće generacije Clia.

Posjetitelji frankfurtskog salona moći će prvi uživo vidjeti studiju na osnovi koje će u bliskoj budućnosti biti razvijen Clio RenaultSport 2.0 16V. Sportski koncept najnovijeg gradskog modela ovog francuskog proizvođača snažno je inspiran Formulom 1. Uspjesi Renaultovog tima u elitnom natjecanju urodili su plodom, pa Renaultovi kupci mogu računati na brojne uzbudljive modele.


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu uvećanih dimenzija

Jedna od najzanimljivijih je svakako sportska studija Clia. Markantan izgled potenciran je brojnim rješenjim poteklim iz Formule 1. Poveći stražnji difuzor (novost u gradskom segmentu), bočni otvori za cirkulaciju zraka, te poveći otvori u prednjem odbojniku sami govore o potencijalima dvolitrenog agregata skrivenog ispod lima.

Sportska nastrojenost upotpunjena je napadnom crvenom bojom karoserije i 18-inčnim alu naplatcima sa sedam krakova.


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu uvećanih dimenzija

Koncept nije samo dizajnerski projekt, već do detalja razvijen automobil i po pitanju mehanike. Automobil postavljen na pneumetike mjera 215/40 R18 ima snažan kočnički sustav s Brembo diskovima promjera 330 mm sprijeda i 280 mm straga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Značajne modifikacije pretrpio je cjelokupan upravljački sustav koji je sada direktniji. Isto vrijedi i za podvozje, trag kotača je povećan, a minimalno povećanje bilježi i razmak između prednje i stražnje osovine.


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu uvećanih dimenzija

Renault se ne obazire na trendove u pogledu pogonskog agragata dajući prednost dvolitrenom atmosferskom benzincu nad motorima manje zapremine potpomognutim turbinom. Priču o tehnološkim karakteristikama zaokružuje podatak da automobil posjeduje šest-stupanjski ručni mjenjač.


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu uvećanih dimenzija

Pogled u unutrašnjost otkriva da se radi o pravom konceptu. Unutrašnjost presvučena kromom i kožom, te vrlo moderna školjkasta sjedala još će neko vrijeme biti izuzeti iz ponude u gradskom segmentu.

Novi Clio RenaultSport u prodaju će stići tijekom iduće godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara