Čudesne transformacije bivših ovisnika: Vratili su se s ruba smrti

Čudesne transformacije bivših ovisnika: Vratili su se s ruba smrti
Foto: Instagram

OVISNICI o drogama često svoj život dovode do krajnje opasnosti prije nego što je se odluče riješiti i dovesti se u red. Ipak, oni koji se uspješno izliječe i svoj život preokrenu u drugom, zdravijem smjeru, svojim primjerom nastoje potaknuti one s istim problemom da potraže pomoć. Bivši ovisnici svoje priče dijele na društvenim mrežama, ne bi li dokazali kako se svatko može promijeniti, a Bored Panda je izdvojila nekoliko nevjerojatnih slučajeva.

"Od danas sam četiri godine čist od droge. Imam karijeru, kuću, psa i zaručnika. Bila je to borba, ali definitivno se isplati. Ostanite jaki!"

As of today, I am 4 years clean from drugs. I have a career, a house, a dog, and a fiancé. It was a struggle but it is definitely worth it. Stay Strong! from r/pics

"Čista sam šest mjeseci i ne mogu biti sretnija. Prošlog studenog probudila sam se u bolnici nakon što sam doznala da imam endokarditis zbog korištenja heroina i metha. Liječnici nisu mogli vjerovati da se još uvijek držim. Nisam trebala preživjeti. Milošću Božjom mi je dana druga prilika. Nakon dva mjeseca boravka u bolnici izašla sam zdrava i s novim pogledom na svijet."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Addict’s Diary (@theaddictsdiary)

"Prije osam mjeseci sam se predozirao i skoro izgubio život. Liječnik kaže da ne zna kako sam preživio. Bio sam na intenzivnoj njezi 10 dana i lice mi je bilo djelomično paralizirano. Izašao sam iz bolnice i odmah ponovno počeo uzimati.

Slomljen i dotučen, na kraju sam potražio profesionalnu pomoć, nakon čega sam se očistio. Danas sam 84 dana trijezan. Lice mi je zacijelilo i život mi se promijenio na jako mnogo načina. Put nije bio savršen, ali definitivno se isplatio. Pokažite ovu sliku svojoj obitelji i prijateljima. To je krajnji rezultat lijekova. Ja sam jedan od sretnika."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Addict’s Diary (@theaddictsdiary)

"Dvije i pol godine sam čista od metha i tableta. Većinu svog života borila sam se s ovisnošću. U oporavku sam dobila vozačku dozvolu nakon 18 godina. Radim puno radno vrijeme, a sljedeći tjedan krećem na fakultet kako bih postala savjetnica za droge. Oporavak je moguć."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Addict’s Diary (@theaddictsdiary)

"Suprug i ja proveli smo prvih 15 godina našeg braka u kaosu i ovisnosti. Razdvojeno smo išli u borbu s ovisnošću pa smo se ponovno ujedinili kao jedna sila nakon što smo postali zdravi. Sada smo tri i pol godine čisti i živimo život punim plućima! Svakodnevno zahvaljujem Bogu, ne samo na mom oporavku nego i na tome da smo uspjeli pobijediti sve i to učiniti zajedno."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Addict’s Diary (@theaddictsdiary)

"Počelo je s tabletama, uglavnom Percocetom, kad sam imala 21 godinu. Jednog dana sam bila zaista bolesna i prijatelj mi je dao heroin. Počela sam se bosti s 24. Meth sam prvi put probala s 25 godina. Ubrzo sam oboje ubrizgavala u sebe. U naredne tri godine sam se predozirala osam puta. Da ne budem beskućnica, živjela sam u napuštenoj kući bez struje i tekuće vode sa 61-godišnjim muškarcem koji je bio invalid i prodavao meth.

Svako malo bih završila u zatvoru zbog posjedovanja droge, krađe i sličnog. Koristila sam igle koje bih našla na dnu kanti punih smeća. Nije me bilo briga. Imala sam 45 kilograma. Mrzila sam se i zbilja sam htjela umrijeti. Završila sam iza rešetaka na 15 i pol mjeseci. Očistila sam se. Sada imam 30 godina, a čista sam već dvije godine i osam mjeseci te imam šestoipolmjesečnu kćerkicu i divnog zaručnika. Sve je moguće, ne odustajte."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Addict’s Diary (@theaddictsdiary)

"Čist sam već dvije godine. Moja fotka od prije dvije godine kada sam se masovno predozirao PCP-jem i benzodiazepinima, prije beskućništva i završavanja u zatvoru. Sada sam trijezan dvije godine, živim prekrasan život i sretniji sam nego što sam ikada mislio da ću biti."

My mugshot from two years ago following a massive PCP/benzo overdose and before homelessness and a trip to prison. I'm now two years sober, living a wonderful life and happier than I ever thought I'd be! from r/happy

"Možemo se oporaviti."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Addict’s Diary (@theaddictsdiary)

"Snimka iz zatvora je bila moja najniža točka. Živjela sam na ulici i uzimala heroin i meth svaki dan. Bio je to 3. svibanj 2018. kad sam uhićena i izvučena iz svoje ovisnosti. Oporavak ne samo da daje dobar osjećaj nego i izgleda dobro."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Addict’s Diary (@theaddictsdiary)

"Oporavljam se već godinu i pol. Ovako sam izgledala na dnevnoj bazi, godinama. S ovim se moj muž suočavao. Na ovo bi moje curice ušetale. Ovo su moji prijatelji i obitelj vidjeli, rijetke su bile prilike kad bih napustila kuću. Bila sam bolesna. Umirala sam. Toliko sam daleko otišla da sam mislila kako se nikada neću oporaviti. Bila sam toliko izgubljena da nisam mogla zamisliti svoj život bez uzimanja. Samo sam htjela umrijeti. Nisam shvaćala da sam jedva živa."

***Warning: Graphic Images*** This is extremely hard for me in so many ways. However, too many people are dying. I have...

Objavljuje Melissa Lee MatosPetak, 14. srpnja 2017.

"Čista sam osam godina. Osjećam se kao nova, nisam ništa ni takla otkako mi je Bog pokazao kako stati."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Addict’s Diary (@theaddictsdiary)

"Lijevu fotografiju mi je ekstremno teško gledati. Bila sam duboko u svojoj ovisnosti. Izgubljena i slomljena, vjerovala sam da više nema nade."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Trevor Skrocki (@skab_365)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara